fbpx

 

Website este o necesitate sau moft?

Oare astăzi un website, landing page sau chiar funnel este o necesitate?

Imaginează-ți următorul scenariu: ești antreprenor, ai o afacere (indiferent de etapa la care te găsești) și deții la ora actuală o pagină de FaceBook prin care îți vinzi serviciile. Ai strâns și un număr considerabil de urmăritori. Ți s-a spus de alți specialiști că pentru a-ți vinde cursurile nu ai nevoie de o pagină web. Ci doar de un cont gratuit pe o rețea socială. Ai dat ascultare și ți-ai concentrat eforturile doar pe 2 conturi sociale.  Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Acel cont pe Facebook să zicem nu este chiar gratuit. Iar posibilitățile sunt limitate. Există foarte multe variante prin care atenția potențialului tău client este preluată de alte postări, iar tu vei pierde o posibilă vânzare. Scenariul poate fi și mai rău atunci când contul este pierdut sau închis, iar tu nu ai nici măcar o adresa de email a clienților tăi pentru că ți s-a spus ca poți vinde high ticket fără nici o pagină web. Că nu este nevoie să investești.

Mai jos las câteva detalii care subliniază importanța unei pagini web. Spun pagină web pentru că  poate fi website, landing page sau chiar un funnel (în funcție de necesitățile tale și ușurința de administrare și înțelegere a sistemului). Chiar dacă menționez de mai multe ori despre website, nu înseamnă că acele aspecte se pliază doar acelei unelte de marketing.

 

Website este prezența ta în mediul online

 

Un website este mai mult decât o prezență online pentru afacerea ta. Este un instrument valoros pentru a atrage clienți noi, a consolida relația cu cei existenți și a-ți crește afacerea. În această eră digitală, a avea un website este obligatoriu pentru orice afacere care dorește să prospere și să se dezvolte într-un mediu competitiv.

 

Ce beneficii ai prin paginile Web ?

 

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui website este că îți permite să-ți prezinți afacerea și serviciile tale publicului tău țintă. Cu ajutorul unui builder website precum platforma Keep Designer sau al unui web designer, poți crea un website atractiv, ușor de navigat și plin de informații utile despre produsele și serviciile tale. În plus, prin intermediul unui website, poți promova brandul tău și poți comunica mesajele cheie ale afacerii tale publicului larg.

Cu toate acestea, a avea un website nu este suficient. Trebuie să-ți dezvolți și să-ți implementezi o strategie de marketing online eficientă pentru a-ți aduce site-ul în atenția publicului și a-ți atrage clienți noi. Această strategie poate include optimizarea SEO, publicitatea online și promovarea prin intermediul rețelelor sociale.

 

Website este o necesitate sau moft?

Optimizarea SEO este procesul de îmbunătățire a vizibilității site-ului tău în motoarele de căutare, astfel încât să poți atrage mai mulți vizitatori și să îți crești traficul de pe site. Cu ajutorul unei strategii de optimizare SEO bine dezvoltate, poți crește poziția site-ului tău în rezultatele căutărilor organice și poți atrage traficul organic.

În plus, o strategie de marketing online bine dezvoltată poate include și publicitatea online. Publicitatea online îți permite să-ți promovezi afacerea prin intermediul reclamelor plasate pe site-uri web și prin intermediul platformelor de publicitate online, cum ar fi Google Ads sau Facebook Ads. Acest lucru îți poate aduce o expunere mai mare și poate atrage noi clienți pentru afacerea ta.

website necesar

Un website bine dezvoltat și o strategie de marketing online eficientă pot ajuta, de asemenea, la creșterea traficului site-ului tău. Prin implementarea unor tactici de creștere a traficului, cum ar fi promovarea prin intermediul rețelelor sociale, marketingul de conținut și publicitatea online, poți atrage mai mulți vizitatori și poți crește numărul de conversii și vânzări.

În concluzie, un website este esențial pentru orice afacere care dorește să se dezvolte în era digitală actuală. Cu ajutorul unui builder website sau al unui web designer, poți crea un site atractiv și informativ, iar cu ajutorul unei strategii de marketing