fbpx

Ce este podologia?

Podologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor și afecțiunilor piciorului și gleznei. Podologia este o disciplină importantă, deoarece picioarele noastre sunt fundamentale pentru mobilitatea și sănătatea noastră generală. În acest rânduri, vom explora mai în detaliu ceea ce este podologia și de ce este atât de importantă.

Podologii sunt specialiști medicali  sau practicanți cu pregătire medicală care se concentrează pe tratarea și prevenirea problemelor piciorului. Aceștia se specializează în diferite aspecte ale podologiei, inclusiv biomecanica piciorului, tratamentul infecțiilor, tratarea problemelor de piele și unghii și gestionarea durerii și a traumatismelor.

Pentru a deveni un podolog, este necesară o pregătire medicală și de specialitate. Majoritatea podologilor sunt licențiați în medicină sau urmează cursuri de specialitate. Pregătirea suplimentară poate fi de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de țară și de programul de pregătire.

Există podologi practicanți care au obținut o specializare medicală în domeniul îngrijirii picioarelor. Acești podologi practicanți pot avea pregătire și calificări avansate în tratamentul problemelor și afecțiunilor piciorului.

De exemplu, unii podologi practicanți pot fi certificați în tehnici de ortezare și prosthetizare, care implică fabricarea de dispozitive medicale personalizate pentru pacienți pentru a ajuta la tratarea și gestionarea problemelor de picior, cum ar fi platfusul sau fasciita plantară. Alți podologi practicanți pot avea pregătire specială în tratarea bolilor dermatologice ale piciorului, cum ar fi micozele sau negii plantari.

De menționat este că, înainte de a alege un podolog practicant, este important să verificați experiența și calificările sale, precum și să discutați cu el sau ea despre orice probleme de picior pe care le aveți și despre planul de tratament recomandat.

În plus, podologia poate juca un rol deosebit în prevenirea problemelor piciorului și a bolilor asociate. Pentru a preveni problemele de picior, este important să aveți grijă de picioarele dumneavoastră, să purtați încălțăminte potrivită și să vă mențineți o igienă bună a picioarelor. Un podolog poate oferi sfaturi și recomandări pentru a vă ajuta să vă mențineți picioarele sănătoase.

În concluzie, podologia este o disciplină importantă care se ocupă de sănătatea piciorului și a gleznei.

 

podologia

Dacă ești pasionat de podologie și dorești să îți dezvolți cunoștințele în acest domeniu, atunci cursurile  de podologie sunt soluția perfectă pentru tine. Aceste cursuri te vor ajuta să îți perfecționezi abilitățile și să înțelegi mai bine problemele cu care se confruntă pacientul și tratamentele potrivite.

Totul despre pedichiura medicală este un loc unde Gabriela și Sorana (două practicante specializate medical) împărtășesc cu colegii lor din experiențe și  oferă studii de caz cu informații valoroase.

podologia  medicala

  Dorința lor este să aducă un plus de conștientizare și educație în domeniul pedichiurii complexe, domeniu aflat la început în România, dar extrem de elaborat și apreciat în țările vestice. Cunoștințele pe care le oferă cursanților platformei TOTUL DESPRE PEDICHIURĂ MEDICALĂ nu sunt doar teoretice, ci reflectă întreaga experiență pe care au acumulat-o în ani de muncă. 

    Consideră “că orice tehnician în manichiura/pedichiura ar trebui să ofere clienților săi servicii care să propună soluții pentru afecțiuni cum ar fi: unghii încarnate, durerile la mers, distrofie unghială, onicomicoza, hematom subunghial, clavus, ragade și fisuri calcaniene, hiperkeratoză plantara și altele.”

Mai multe detalii despre webinarii, cursuri online sau chiar filmuleţe educative puteţi găsi pe site-ul lor www.pedichiuramedicala.com

sau pe tik tok .