fbpx

 

*Articolul conține linkuri de afiliere

După cum am promis într-o postare anterioară, voi detalia tema legată de cele mai IMPORTANTE aspecte de care să ții cont atunci când îți construiești un website modern și mai ales cum te poate ajuta un designer. Ce este un website și de ce este important, am detaliat într-un alt articol pe care îl poți citi aici:

6 aspecte esențiale pentru un website 

Este dificil să selectezi doar câteva aspecte. Un website are nevoie de CÂT mai multă atenție atât din punct de vedere vizual cât și tehnic. Poti avea un UI/UX eficient fără conținut de valoare? Nu prea cred. Sau poti avea un conținut de valoare cu o paletă de culori total gresită? Din nou, răspunsul este NU. De fapt poți să ai aceste situații dacă intenția ta este să devii invizibil online. Ceea ce mă îndoiesc.

Astazi userii trec dintr-un website într-altul fără să stea prea mult pe gânduri. Se vor opri doar atunci când vor întâlni ceea ce au nevoie.

Să le luăm pe rând:

  1.  Nu ai un back-up pentru bugetul alocat dezvoltării unui website.

Ai două variante: fie one time payment, fie abonament lunar/anual. Ambele au avantaje și dezavantaje. Totul ține de puterea ta financiară.

Dacă optezi pentru ONE TIME payment, îți sugerez să apelezi la un freelancer  website designer sau agenție care să facă treaba în locul tău. Pentru că ei vor folosi  website designer tool-uri adecvate.  Pentru un website costul poate varia între 350 $  și 2000 $, în funcție de complexitatea proiectului. Avantajul constă în faptul că plata se face  o singură dată. Acea sumă de 2000$ ( să zicem) nu o lua ca și bătută în cuie! Este influențată de mărimea proiectului și dorințele tale raportat la orele de lucru. Plus, mărimea echipei care se va ocupa de proiectul tău.

Ce poți primi pentru o sumă de 350$ să zicem?

  • Design personalizat
  • Domeniu gratuit
  • Întreținere între 4 și 6 luni GRATUIT
  • Mobile responsive
  • Certificat SSL
  • Numar de pagini intre 5 si 10.
  • SEO gratuit.

Cam aceasta este oferta generală promovată de adevărații designeri. Bineînțeles că există și variante mult mai ieftine. Bine este să fii foarte atent la alegerea pe care o faci.

Acum, dacă vorbim despre un magazin online, atunci prețurile în general pornesc de la 500$ până la 3000$ (poate chiar mai bine).  Aici prețul va fi calculat în funcție de orele lucrate, cerințele tale si numărul de produse.

In ceea ce privește abonamentul lunar, treburile sunt un pic mai plăcute pentru buzunarul tău. În sensul că poți găsi abonamete începînd cu 8$/lună și să ajungi până la 40-50 $/lună. De asemenea setările tehnice sunt deja făcute. Plus ai o echipă in spate care să se ocupe de eventualele probleme tehnice sau chiar să îți răspundă la anumite întrebări (oricât de banale ți se par). Mai jos îți dau o listă cu câteva dintre platformele accesibile la preț si ușor de administrat.

  1.    Paleta de culori trebuie adaptată tipului tău de afacere. Cu alte cuvinte, ai grijă să nu fie o “sorcovă” imaginea de ansamblu. Să zicem că ești psiholog și vrei sa îți faci un website prin care să poți oferi articole(blog) dar și să atragi clienți. Prin urmare, paleta de culori pe care eu aș merge ar fi una optimistă, relaxantă. Aș porni de la galben și variantele lui, care din punct de vedere psihologic este asociat cu energia, soarele. Este dovedit că are efect antidepresiv. Iar pentru logo, m-aș orienta spre verde sau nuanțe de albastru.

Dacă ești avocat, atunci m-aș orienta spre o paletă pornind de  la albastru sau nuanțe de albastru (culoarea este asociată cu seriozitatea, caracter oficial).

Din diferite motive, să zicem că optezi pentru o culoare diferită de cea practicată în domeniul tau. Alege paleta potrivită de culori în functie de tipul continutului publicat, tipul de afacere dar si fotografiile folosite. Astfel sa poți crea o atmosferă armonioasă și primitoare. Website-ul se va încărca mai rapid iar vizual va fi ordonat și curat. Pentru alegerea culorilor potrivite, poți folosi https://mycolor.space/ 

3.  Alege cu atenție denumirea domeniului. Este adresa URL prin care vei fi găsit. Practica arată că, eficient este să folosești denumiri reprezentative, ușor de reținut. Dacă ulterior te vei gândi să schimbi domeniul, nu vei face altceva decat să, îți pui singur bețe în roți prin îngreunarea clienților să te găsească.

4.  Folosește cuvintele cheie în cadrul fotografiilor, a titlurilor și subtitlurilor.  În ultimul timp , se pare că Google și-a îmbunătățit atât de bine algoritmul încât nu mai este nevoie de folosirea unui modul precum Yoast, All-in-One SEO for WordPress, SEMRush, Ahrefs, SEO Press, Redirection, SEOqauke, WP Rocket și multe altele. Dar nici utilizarea lor nu este greșită.

Key words sunt acele cuvinte sau fraze folosite de către utilizator în căutarea lui pe Google despre detaliile unui produs sau serviciu.

5. Cat de importantă este echipa de la Host? Foarte importantă. Comunicarea stă la baza oricărei relații de succes. Deci, te sfătuiesc să le testezi dorința de a-ți răspunde la întrebări și fii atent la tonul folosit cu tine. Este evident că omul în general își arată adevărata față în prezența stresului. În plus, politețea și respectul pe care îl meriți trebuie să îl resimți în fiecare cuvânt pe care îl vei primi din partea lor.

6. Builderu-ul pe care îl vei folosi , fie îți va face zile negre, fie îți va ușura munca. Ce îți recomand este ELEMENTOR. Și nu pentru popularitatea lui, ci pentru sistemul drag&drop pe care îl are. Bineînțeles, dacă ai și ceva cunoștințe de CSS, cu siguranță ți se vor părea foarte utile.

website designer Cyprus, website designer Romania, website designer builder

            7.  Acordă atenția cuvenită textului pe care îl vei atașa. De ce? Pentru că cel care îți va cumpăra produsul sunt oameni care citesc. Iar aici trebuie să acorzi o atenție mai deosebită. Textul tău trebuie scris pe limba nișei respective de clienți.  Să încerci să le ajungi la inimă pe limba lor. Știi că, oamenii se împart pe categorii: scepticii, analitici sau autoritari (dominanți). Cineva m-a învățat următorul truc: să dau un nume avatarului de client categoriei căruia mă adresez. În felul acesta îmi va fi mai ușor să țin o evidență.

8.  Nu fii “pară mălăiață în gura lui nătăfleață!” . Înțelegi ce spun? După ce îți construiești website-ul continuă să îți dezvolți afacerea de acolo de unde ai lăsat-o. Lucrează la produsul sau serviciul tău în așa fel încât să devină de TOP 5. Să fie printre cel mai căutat. Și de ce nu, cel mai bun chiar din domeniul tău.  Ieși din anonimat. Clienții nu vor veni la tine dacă nu te vor cunoaște! Câteva modalități de a atrage trafic sunt: FaceBook ads, Google ads, Linkedin, Instagram

Zyro.com

9. Creionează design-ul website-ului tău în așa fel încât  vizitatorul să înțeleagă unde se găsește.  Titlurile mari și clare sunt atrăgătoare și oferă informația de care are nevoie.

10. Absolut neapărat îți trebuie traficul să îl aduci de undeva: fie Google ads, SEO, FaceBook ads, organic (postari regulate), video, Youtoube, Guest ( schimb de articole, bannere cu alți proprietari de website-uri, webinari etc.)

În linii mari, cam acestea sunt aspectele mai importante pe care să le urmărești îndeaproape. Bineînțeles că putem vorbi și de importanța secțiunii de captare de emailuri, de linkuri și cuvintele cheie inserate, de avantajele unui chatbot ( și nu messager-ul de la FaceBook), de plusul de valoare pe care să îl dai din toată inima.

Stai aproape! în curând va veni și o mică surpriză legat de această temă care sper eu, va fi de mare ajutor unora dintre voi.